Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αξιολόγηση στο Δημόσιο & Απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ

Αξιολόγηση στο Δημόσιο & Απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ


Αξιολόγηση στο Δημόσιο & Απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ

26.9.2017

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 
παρακάτω σας ενημερώνουμε για το θέμα της αξιολογησης και την συμμετοχή στην Απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ. Για την ενημέρωσή σας εξηγούμε τι έχει γίνει ως σήμερα, τι προτείνει η ΑΔΕΔΥ , ποιά είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.  Σας παραθέτουμε τις δύο γνωμοδοτήσεις των νομικών σχετικά με το θέμα,   βάσει των οποίων η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία-αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης είναι απολύτως νόμιμη και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα τους, καθώς και  τη  δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή που πρέπει να συμπληρώσετε.
Αναλυτικότερα:

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ

Ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης  “Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις – Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ” η τροπολογία των υπουργών Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και Ολγας Γεροβασίλη, για το πλαίσιο της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ/140/Α΄/21-9-2017.
Η τροπολoγία στόχο έχει το ξεμπλοκάρισμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και έτσι την εκπλήρωση του σχετικού προαπαιτούμενου της γ΄ αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής.
Υπενθυμίζεται πως τόσο η αρχική προθεσμία (τέλη Ιουνίου), όσο και η μετέπειτα (αρχές Αυγούστου), η οποία είχε δοθεί από το Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης στους δημοσίους υπαλλήλους για να προχωρήσουν την αξιολόγηση, είχαν παρέλθει χωρίς καμία πρόοδο.
Επιχειρώντας να κάμψει τις αντιστάσεις – κυρίως των προϊσταμένων – η Ο. Γεροβασίλη κατέθεσε στις 5  Σεπτεμβρίου τροπολογία, σύμφωνα με την οποία “οι αξιολογητές των υπαλλήλων, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ν.3528/2007 και ν.3584/2007), πρέπει να έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση αξιολόγησης των υφισταμένων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω νόμου (ν.4369/2016)” . Αυτό είναι και το βασικότερο  “όπλο” της Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, προκειμένου να πιέσει τους προϊσταμένους να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υφισταμένων τους, ο αποκλεισμός δηλαδή όσων από αυτούς δεν προβούν σε αξιολόγηση των υφισταμένων τους, από την ανάληψη θέσεων ευθύνης  στο μέλλον. Το “μέλλον” αυτό, μάλιστα, είναι πολύ κοντινό, καθώς οι νέοι προϊστάμενοι σε ολόκληρη τη δημόσια διοίκηση, θα πρέπει να έχουν αναλάβει τα καθήκοντα τους το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του 2018.
Αν οι νυν προϊστάμενοι δεν “τρέξουν” την αξιολόγηση, η οποία ας σημειωθεί έχει φέτος αποκλειστικά συμβολικό χαρακτήρα (δεδομένου ότι οι βαθμοί της δεν θα ληφθούν υπόψιν στην βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων κλπ.), τότε θα κληθούν οι νέοι προϊστάμενοι – που σίγουρα σε αυτούς δεν θα συγκαταλέγονται όσοι αρνηθούν να αξιολογήσουν τους υφισταμένους τους – από το 2018 να “τρέξουν” τη σχετική διαδικασία, σημειώνουν κύκλοι του Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Τότε, δηλαδή στην αξιολόγηση του 2018 (με βάση τις επιδόσεις των υπαλλήλων του 2017), οι βαθμοί της αξιολόγησης θα είναι δεσμευτικοί, δηλαδή θα παίζουν ρόλο στην βαθμολογική – μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και στις μετατάξεις–αποσπάσεις τους στα πλαίσια του συστήματος “κινητικότητας”. Ωστόσο στα ηγετικά κλιμάκια του  Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης εκτιμούν πως δεν θα χρειαστεί η ενεργοποίηση ενός τέτοιου – τρίτου κατά σειρά – σχεδίου υλοποίησης του νόμου για την αξιολόγηση (δηλαδή της έναρξης της αξιολόγησης από τους επόμενους και όχι από τους νυν προϊσταμένους). Και αυτό γιατί η ψήφιση της σχετικής τροπολογίας θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους  νυν προϊσταμένους σε περίπου 30 ημέρες (όπως ορίζεται στην ίδια τροπολογία), παρά το γεγονός ότι η ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει τη συνέχιση της απεργίας–αποχής.
Από το Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης επισημαίνεται πως πουθενά ο εν λόγω νόμος δεν συνδυάζει το βαθμό της αξιολόγησης με ενδεχόμενες απολύσεις, όπως έκανε ο προηγούμενος νόμος για την αξιολόγηση που είχε ψηφιστεί επί της προηγούμενης κυβέρνησης.  Παράλληλα, στο ίδιο Υπουργείο εξακολουθούν να απορρίπτουν τη λήψη οποιουδήποτε πειθαρχικού μέτρου σε βάρος υπαλλήλου που αρνηθεί την αξιολόγηση.
Στις 27.9.2017 με νέα εγκύκλιο προς τις Δημόσιες Υπηρεσίες, η κ Γεροβασίλη, καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να υποβάλουν τα φύλλα αξιολόγησης ως τη Δευτέρα 2 του Οκτώβρη! Στη συνέχεια καλεί τον Α’ αξιολογητή να αξιολογήσει ως τις 12 του Οκτώβρη και τον Β’ αξιολογητή ως τις 23 του Οκτώβρη. Μέσα σε 20 μέρες δηλαδή ζητά να αξιολογηθούν όλοι οι  δημόσιοι υπάλληλοι…
Είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα απαντήσουν με την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία -αποχή της ΑΔΕΔΥ. Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε.

 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., έχει αποφασίσει απεργία-αποχή από την αξιολόγηση από τον περασμένο  Μάρτιο. Στις 8/9/2017 μετά από  ομόφωνη απόφαση συνεχίζεται η απεργία-αποχή και καλεί τις ομοσπονδίες-μέλη της να οργανώσουν συσκέψεις συνδικαλιστικών στελεχών και Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων Συλλόγων με θέμα την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και την περιφρούρησή της.
Ταυτόχρονα, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πέρα από τη συνδικαλιστική αντιμετώπιση του θέματος της αξιολόγησης, ζήτησε και έλαβε νομική στήριξη, σχετικά με την τροπολογία της κ. Γεροβασίλη, από δύο νομικούς.
«Η μη υποβολή και σύνταξη εκθέσεως αξιολογήσεως από αξιολογούμενο και αξιολογητή, κατ’ ενάσκηση του δικαιώματος απεργίας τους, εμποδίζει την επέλευση των προβλεπόμενων στις παρ.1-6 του άρθρου 24Α ν.4369/2016 εννόμων συνεπειών μέχρι να κριθεί (τυχόν) η κηρυχθείσα απεργία παράνομη με τελεσίδικη δικαστική απόφαση, από την δημοσίευση της οποίας, και μόνο για το χρονικό διάστημα μετά από αυτή, μπορούν να επιβληθούν οι προβλεπόμενες στις ανωτέρω διατάξεις κυρώσεις, εφόσον ασφαλώς εξακολουθούν να απεργούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι.»
“η μη εκπλήρωση της «υποχρέωσης αξιολόγησης», όταν οφείλεται σε συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αποστέρησης από τους υπαλλήλους της δυνατότητας συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης Προϊσταμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3528/2007 και του Ν.3584/2007 ή σύμφωνα με άλλες γενικές ή ειδικές διατάξεις. Ομοίως, εάν δεν μπορεί να βεβαιωθεί η τήρηση των υποχρεώσεων για συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης, για λόγους, που συνδέονται με συμμετοχή σε νομίμως προκηρυχθείσα απεργία, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για την συμμετοχή υπαλλήλου σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης Προϊσταμένων ή να επιφέρει οποιαδήποτε μορφή δυσμενούς (διοικητικής ή άλλης φύσεως) συνέπεια εις βάρος του.”

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΑΔΕΔΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:

Η απεργία – αποχή συνεχίζεται και οι υπάλληλοι συμπληρώνουν και υποβάλουν δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. Οι δηλώσεις αυτές (υπαλλήλων, προϊσταμένων, κλπ.) πρέπει να συμπληρωθούν και να κατατεθούν στους Συλλόγους τους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τις καταθέσουν (ομαδικά) στις Διευθύνσεις Προσωπικού και Διοικητικού και θα λάβουν και πρωτόκολλο. Εξυπακούεται πως όπου δεν υπάρχουν Σύλλογοι, ο κάθε συνάδελφος μπορεί να καταθέσει μόνος του τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή.
Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο της κ. Γεροβασίλη, που απεστάλλει στις δημόσιες υπηρεσίες στις 27.9.2017, η διαδικασία κατάθεσης των δηλώσεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τη Δευτέρα 2 του Οκτώβρη! 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Καθηκοντολόγιο Αρχαιοφυλάκων-Ανακοίνωση ΑΡΚΙ

Παλαιοντολογικά ευρήματα στην Κρυοπηγή

Μακεδονικός Τάφος του Αγίου Αθανασίου -Ένα άγνωστο σπάνιο μνημείο

Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας

Αποχή-Απεργία Κυριακών/Αργιών στην Εθνική Πινακοθήκη

ΥΠΠΟ: Σκέψεις για διοικητική αυτοτέλεια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Πράγματα και θαύματα στο Δημόσιο

ΚΛΟΠΗ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προκήρυξη για 1.649 νέες προσλήψεις στο υπ. Πολιτισμού