Δημόσιος χαρακτήρας της Πολιτιστικής μας Κληρονομι...

Ανακοίνωση για το δημόσιο χαρακτήρα της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς


Ανακοίνωση για το δημόσιο χαρακτήρα της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς
16.4.2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πολιτιστική παράδοση και Πολιτιστική κληρονομιά είναι τα υλικά αγαθά-τοπία, κτίρια, μνημεία, αντικείμενα-καθώς και τα άυλα αγαθά όπως η γλώσσα, η λογοτεχνία, μουσικοχορευτική παράδοση του κάθε τόπου. Ο πολιτιστικός αυτός πλούτος κάθε λαού μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά και αποτελεί ενιαίο σύνολο που βοηθά τους ανθρώπους να συνδέσουν το παρόν με το παρελθόν τους εκτελώντας μια ζωτικής σημασίας λειτουργία. Ο ρόλος λοιπόν της Πολιτιστικής κληρονομιάς είναι δυναμικός και η πολιτική  πρέπει να έχει ως στόχο να φέρει αυτόν τον δυναμικό ρόλο στο προσκήνιο: γιατί άνθρωποι χωρίς ιστορία είναι άνθρωποι χωρίς μέλλον.
Το τελευταίο διάστημα ο δημόσιος  χαρακτήρας της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς δέχεται συντονισμένη επίθεση, τόσο από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη μέσω αλλεπάλληλων δηλώσεων του, όσο και από συγκεκριμένους κονδυλοφόρους των ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία, οι οποίοι εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα κέντρων εξουσίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παλαιοντολογικά ευρήματα στην Κρυοπηγή

Συνέντευξη με τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Χουρμουζιάδη

Στο νέο Δ.Σ. της πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων μαζικού αθλητισμού και υπεραποστάσεων εξελέγχει ο Δημήτριος Σταθόπουλος

Αποκατάσταση και ανάδειξης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού

Καθηκοντολόγιο Αρχαιοφυλάκων-Ανακοίνωση ΑΡΚΙ

Οικογένεια Μητσοτάκη, ενα ενδιαφέρον πολιτικό case study.

Aποτελέσματα των εκλογών Π.Ε.Υ.Φ.Α. 19-20-21 Ιανουαρίου 2015-Ανακοίνωση ΚΕΦΕ

Έπαινοι για το αρχαιολογικό μουσείο Ιωαννίνων

«Mην κλαις και μην γελάς, μονάχα να καταλαβαίνεις»