Στην Καλαμαριά... τα εν οίκω εν δήμω! Μία πρωτότυπη έκθεση «οικείας» φωτογραφίας από τους πολίτες Καλαμαριάς και το Πεδίο Δράσης Κόδρα

Στην Καλαμαριά... τα εν οίκω εν δήμω! Μία πρωτότυπη έκθεση «οικείας» φωτογραφίας από τους πολίτες Καλαμαριάς και το Πεδίο Δράσης Κόδρα


Στην Καλαμαριά... τα εν οίκω εν δήμω!
Μία πρωτότυπη έκθεση «οικείας» φωτογραφίας
από τους πολίτες Καλαμαριάς και το Πεδίο Δράσης Κόδρα
Στις 15 Μαϊου, ο Δήμος Καλαμαριάς και το Πεδίο Δράσης Κόδρα, μία από τις σημαντικότερες εικαστικές διοργανώσεις στην Ελλάδα, εγκαινιάζουν μία πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας με τη συμμετοχή των πολιτών και τίτλο «Το σαλόνι στους κοιτώνες»!

Φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν εντός ή εκτός σπιτιών, πορτρέτα ή οικογενειακές, ασπρόμαυρες ή έγχρωμες, πρόσφατες ή ρετρό, αυθόρμητες ή επαγγελματικές με λεζάντες 30 λέξεων ή εξηγήση μηδέν, αποτελούν τα έργα που οι επιμελητές του Πεδίου Δράσης Κόδρα συγκεντρώνουν από τους ίδιους τους δημότες και εκθέτουν με φροντίδα, αλλά και πηγαία διάθεση στους τοίχους των κοιτώνων του πρώην στρατοπέδου Κόδρα από τις 15 έως τις 30 Μαϊου.

Ο Δήμος Καλαμαριάς και το Πεδίο Δράσης Κόδρα έχουν απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες που θέλουν να πάρουν μέρος στην έκθεση. Κάθε συμμετοχή αντιστοιχεί σε μία έως πέντε φωτογραφίες και μπορεί να δηλώνεται από κάθε ενδιαφερόμενο στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Καλαμαριάς από σήμερα έως τις 14 Μαϊου και μετά από αυτή την ημερομηνία στο Πεδίο Δράσης Κόδρα.

Στη φετινή κεντρική του έκθεση, που θα εγκαινιαστεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 και χρηματοδοτείται από πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Πεδίο Δράσης Κόδρα φιλοδοξεί να διερευνήσει τις αισθητικές και πολιτικές συγγένειες μεταξύ της σύγχρονης τέχνης και της ιδιαίτερης αστικής, κοινωνικής, λογοτεχνικής παράδοσης της Θεσσαλονίκης. Η παρούσα έκθεση φωτογραφίας κινείται στην ίδια κατεύθυνση και μεταθέτει το ενδιαφέρον από την υψηλή και λόγια στη δημώδη και καθημερινή αισθητική. Στις φωτογραφίες των οικείων προσώπων, σε ένα σώμα εικόνων που πλέον με τις νέες τεχνικές δυνατότητες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλαπλασιάζεται και αποκτά δεσπόζουσα θέση, αποτυπώνεται όχι μόνον η κυρίαρχη αισθητική αλλά και η κυρίαρχη αντίληψη για το τι είναι αναπαράσταση, τι είναι το οικείο, τι είναι το δημόσιο. Ο ρόλος του αρχειοθέτη πλέον διαχέεται στο κάθε υποκείμενο.
Διαλέξτε φωτογραφίες που μιλάνε στην ψυχή σας και ελάτε να αφηγηθείτε καλαμαριώτικες «εν οίκω» ιστορίες στο Πεδίο Δράσης Κόδρα.
Χρήσιμες πληροφορίες:
Πρώην πολιτιτιστικό κέντρο Δήμου Καλαμαριάς, Κομνηνών 60 (πεζόδρομος Καλαμαριάς)
Διάρκεια έκθεσης: 15 Μαϊου – 15 Ιουνίου 2012
Tel: 2313 314 570
Website: http://politismos.kalamaria.gr/frontend/index.php http://www.actionfieldkodra.gr/
Email: actionfieldkodra@kalamaria.gr, actionfieldkodra.gr@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παλαιοντολογικά ευρήματα στην Κρυοπηγή

Συνέντευξη με τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Χουρμουζιάδη

Στο νέο Δ.Σ. της πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων μαζικού αθλητισμού και υπεραποστάσεων εξελέγχει ο Δημήτριος Σταθόπουλος

Αποκατάσταση και ανάδειξης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού

Καθηκοντολόγιο Αρχαιοφυλάκων-Ανακοίνωση ΑΡΚΙ

Οικογένεια Μητσοτάκη, ενα ενδιαφέρον πολιτικό case study.

Aποτελέσματα των εκλογών Π.Ε.Υ.Φ.Α. 19-20-21 Ιανουαρίου 2015-Ανακοίνωση ΚΕΦΕ

Έπαινοι για το αρχαιολογικό μουσείο Ιωαννίνων

«Mην κλαις και μην γελάς, μονάχα να καταλαβαίνεις»